Dirk Jan Reijenga kampioen S.K.S. 2015!

Dirk Jan Reijenga is zonder vanmiddag nog een meter te hoeven zeilen kampioen S.K.S. 2015 geworden. Door de totale afwezigheid van wind werd de wedstrijd rond 15.00 uur definitief afgelast. Daadoor werden de Jousters voor het eerst in de historie kampioen. Middels een vlootschouw presenteerde de gehele vloot zich aan het massaal opgekomen publiek op het starteiland en aan de boorden van het Sneekermeer. Alco Reijenga eindigde met zijn bemanning op een negende plaats in het eindklassement. Vergeleken met de veertiende plaats van vorig jaar is dit een enorme opsteker. Weer veel geleerd en deze progressie zal komend seizoen zeker worden voortgezet. Blijft de geweldige overwinning op thuiswater tijdens ons jubileum jaar het hoogtepunt dit kampioenschap. Een resultaat wat niemand onze mannen van de Gerben van Manen meer uit handen kan nemen.

Bestuur, schipper en bemanning van het Heerenveenster Skûtsje feliciteren Dirk Jan en zijn bemanning met hun behaalde titel. Volgend jaar maar de andere Reijenga in de krans!

EINDKLASSEMENT 2015: 1. Joure, 2. Langweer, 3. Grou, 4. Akkrum, 5. Woudsend, 6. Sneek, 7. Eernewoude, 8. Lemmer, 9. HEERENVEEN, 10. Leeuwarden, 11. Stavoren, 12. Halve Maen, 13. Drachten, 14. Huizum.