Negende in tussenklassement Lemmer Ahoy 2017

Negende in het tussenklassement Lemmer Ahoy 2017 met nog een afsluitende wedstrijd voor de boeg morgen op het IJsselmeer bij Lemmer. Een keurige klassering voor Sietze Brouwer na de twee wedstrijden van vandaag. Onze schipper bezeilde vanmorgen een vierde (!) plaats om tijdens de middagrace als vijftiende te finishen. Opgetogen nadat de aangekondigde wedstrijden gisteren werden afgebroken, kon er vandaag tenminste worden gezeild. De continu draaiende wind stelde de organiserende commissie Zevenwolden donderdag voor een dilemma. Steeds opnieuw moest de start worden uitgesteld doordat op het laatste moment de windrichting zo draaide dat de startlijn niet meer “op de wind” lag. Geterroriseerd door ontelbare vliegjes op het IJsselmeer en zonder een wedstrijd te zeilen konden schippers en bemanningen de havenkom van Lemmer gaan opzoeken om zich mede door de hitte te gaan laven aan het koude bier.

Ondanks de wederom draaiende wind, kracht twee tot drie, slaagde de commissie er vanmorgen wel in om de start goed te laten verlopen. Sietse Brouwer en zijn mannen, hongerig naar succes, stoven voortvarend uit de startblokken. Vanaf de start op het IJsselmeer in een mega lang kruisrak richting de eerste boei bij het strand. Met de nieuwe tuigage op de Gerben van Manen meldde Sietze Brouwer zich in de kopgroep. Als een mes, hoog aan de wind zeilend,  mengde hij zich in de strijd om de best mogelijke positie. Wat volgde voor de vloot was een lang voor de wind rak richting de beneden boei om daarna op te kruisen naar de finish.  Als vierde finishten onze mannen, een voorwaar prachtig resultaat. Achter drie I.F.K.S schippers eindigde Sietze Brouwer als eerste S.K.S. schipper!

Helaas kon tijdens de middagwedstrijd dit mooie resultaat geen vervolg worden gegeven. Een iets mindere start in dit zeer aan elkaar gewaagde veld en je bent “gezien” De wind die naarmate de middag vorderde ook nog in kracht afnam maakte het voor Sietze Brouwer en zijn bemanning er ook nog eens niet gemakkelijker op om progressie te boeken. Een vijftiende plaats na afloop van een bijzonder lange middagrace daar moesten onze mannen het mee doen. Met nog de afsluitende wedstrijd van morgen voor de boeg moet het voor Sietze mogelijk zijn zijn negende plaats in het klassement te verbeteren. Toch opmerkelijk dat onze nieuwe schipper de tweede S.K.S. schipper van de zes deelnemende S.K.S. schippers is, achter Pieter Meeter (Akkrum). 

De strijd om de titel Lemmer Ahoy 2017 is een compleet I.F.K.S aangelegenheid. Froukje Osinga leidt gevolgd door Sietse Broersma en Arend Wisse de Boer. Deze drie zullen in de laatste wedstrijd morgen op het IJsselmeer bij Lemmer gaan uitmaken wie de begeerde titel een jaar lang mag gaan dragen.

Voor het complete klassement en de twee daguitslagen kijkt u op www.zevenwolden.nl.